Over de Suikerbakker
Mijn naam is Jennifer, en ik ben het gezicht achter de Suikerbakker. Al van jongs af aan heb ik een passie voor creatief bezig zijn. Na opleidingen in onder andere werktuigbouwkunde en bloemschikken, ontdekte ik waar mijn hart écht ligt: in het maken van iets moois én lekkers.
Wat al vroeg begon als een hobby, het bakken van taarten en cakes, groeide uit tot een ware droom. In 2006 besloot ik de stap te zetten en startte ik met de opleiding tot allround banketbakker. Tijdens mijn leerjaren mocht ik het vak in de praktijk leren bij diverse brood- en banketbakkerijen, waar ik werd omringd door gedreven leermeesters. Want één ding is zeker: bakken leer je met je handen, niet alleen uit boeken.
Wat mij zo aanspreekt in dit vak is de combinatie van ambacht en creativiteit. Ik geniet ervan om gebak en taarten te maken die er niet alleen prachtig uitzien, maar ook verrassen in smaak. Het is elke keer weer bijzonder om iets te maken dat mensen laat glimlachen én wat je daarna heerlijk kunt opeten!
In 2011 behaalde ik mijn diploma en breidde ik mijn kennis en ervaring verder uit met stages bij toonaangevende bakkerijen en patisserieën. Want in dit vak ben je nooit uitgeleerd.
Toen onze kinderen geboren werden, merkte ik dat de nachtdiensten en het gezinsleven lastig te combineren waren. Maar het bracht me ook dichter bij een droom die al jaren in mijn achterhoofd zat: een eigen banketbakkerij, op mijn eigen manier.
Sinds 2022 werk ik als de Suikerbakker vanuit mijn eigen professionele banketbakkerij aan huis. Een fijne, volledig uitgeruste ruimte waar ik met veel liefde werk aan taarten en gebak op maat. Of je nu iets te vieren hebt, of gewoon zin hebt in iets lekkers, ik denk graag met je mee!